Garage: Marge-onderdeel met inkoopfactuur

donderdag, juni 13 2013, 07:41 PM
0
Hoe boek ik een gebruikt artikel van een leverancier die een bijbehorende inkoopfactuur heeft overhandigd?

Aanvaard antwoord

donderdag, juni 13 2013, 07:41 PM - #permalink
0
Afhankelijk of u beschikt over de apart aan te schaffen module "Inkoop" kunt u voor één van de volgende oplossingen kiezen.

1. Als u beschikt over de module "Inkoop" dan kunt u in het programma "Inkopen" op een orderregel in de kolom "Soort" kiezen voor "Inkoop gebruikt". Hierna wordt het artikel correct geboekt en opgenomen in het overzicht marge-onderdelen. Let op: deze module bevat meer functionaliteit dan de module die in combinatie met de module "Garage" beschikbaar gesteld is.

2. Als u niet beschikt over de module "Inkoop" en het komt vaak voor, dan kunt u overwegen om deze module aan te schaffen.

3. Als u niet beschikt over de module "Inkoop" en het gebruikte marge-onderdeel toch correct wilt inboeken, dan kunt u de volgende tussenoplossing gebruiken:
Maak een artikel "Onderdelen, geen btw" aan met Artikelomzetgroep "(algemeen geen btw)"
Maak een klant "Marge-onderdelen" aan om de marge-artikelen van diverse leveranciers op te boeken
Maak een verkoopfactuur voor klant "Marge-onderdelen"
Kies op de eerste orderregel bij "Soort" voor "Inkoop gebruikt", zet een vinkje bij "Marge inkoop", geef bij "Omschrijving" een duidelijke omschrijving van het marge-artikel in en geef bij "Inkoopprijs" de prijs in.
Maak nu een tweede orderregel, kies bij "Soort" voor "artikel/tekst", kies het artikel "Marge-onderdelen" en vul bij "Verkoopprijs" hetzelfde bedrag in als op de regel hierboven bij "Inkoopprijs" is ingevuld.
Vul voor de duidelijkheid bij de omschrijving de naam van de leverancier in.
Vul tenslotte bij Order-/leverdatum de datum van de inkoopfactuur in en druk de verkoopfactuur af.
Omdat het totaalbedrag van deze verkoopfactuur 0,00 is, zal hij automatisch terechtkomen in het mapje "Betaald".
Boek tenslotte de inkoopfactuur via het programma "Boekhouden" in het dagboek "Inkoop". Kies bij "Grootboekrekening" de omzetrekening die vermeld staat bij artikelomzetgroep "(algemeen geen btw)". Als er op de betreffende inkoopfactuur ook voertuigen staan, dan kan hij op de normale manier via het programma "Inkopen" geboekt worden. Kies dan op de orderregel van het betreffende onderdeel bij "Soort" voor "artikel/tekst" en selecteer het artikel "Onderdelen, geen btw".
Het antwoord wordt verkleind weergegeven Show
Antwoorden (0)
  • Er werd nog niet geantwoord op deze discussie
Uw antwoord

iConsult

Lekdijk-West 41

2861 ES Bergambacht

T 0182-309825

M 06-53234924

E

snelstart