Home > factuuranalyse

Overzicht Factuuranalyse

Vanaf SnelStart Boek 3 kunt u via Overzicht, Factuuranalyse een factuuranalyse opvragen. Dit geeft inzicht in het betaalgedrag van uw klanten of uw eigen betaalgedrag bij inkoopfacturen.

In de eerste weken dat u de debiteuren- of crediteurenadministratie gebruikt, zijn deze gegevens niet veelzeggend. De analyse wordt opgebouwd aan de hand van de facturen en de betalingen. Pas na verloop van tijd, als de 'wet van de grote getallen' gaat gelden, worden deze gegevens waardevol. Bij Factuursoort heeft u de keuze uit Inkoopfacturen of Verkoopfacturen. U kunt indien gewenst een Relatiecode invoeren.

Het venster Factuuranalyse

In de keuzetabel wordt weergegeven hoelang de openstaande saldi openstaan. Het programma maakt een indeling in verschillende perioden: het openstaande bedrag van 0-29 dagen, van 30-59 dagen, van 60-89 dagen enz.

Per periode wordt het betaalde of te betalen saldo dat onderweg is aan gegeven. Dit is het saldo van betalingen die al door het programma Bank opdrachten voor betaling per incasso of telebanking zijn klaargezet.

In de laatste kolom wordt het openstaande bedrag van de betreffende periode in procenten van het totale openstaande bedrag geprojecteerd.

Overige informatie

Onderin het beeldscherm worden ter informatie nog een aantal extra gegevens over het betaalgedrag van deze debiteur of bij deze crediteur vermeld. Dit betreft gegevens als het totale openstaande bedrag, het gemiddeld aantal betalingen per factuur, het gemiddeld aantal dagen dat een factuur openstaat etc.

Tip! Met SnelStart Plus kunt u dit overzicht kopiŽren en aanpassen aan uw wensen.