Home > Extra Instellingen

Extra, Instellingen

Let op! Wij adviseren u om direct na het aanmaken van een nieuwe administratie de benodigde instellingen in te voeren. Als u orders wilt invoeren of wilt boekhouden met SnelStart, moet u niet alleen deze instellingen invoeren, maar ook de gegevens van leveranciers en/of klanten. Deze gegevens kunt u invoeren in de betreffende onderhoudprogramma's.

Het venster Instellingen heeft meerdere kaders of tabbladen.
Als de kaders niet allemaal op het venster passen, wordt gebruik gemaakt van tabbladen. Het programma 'regelt' dit automatisch, zie Flexibele indeling vensters SnelStart.
Elk tabblad kunt u via de muis activeren of met [Alt+onderstreepte letter].

Bij de algemene instellingen van het programma moet u een aantal instellingen invoeren die nodig zijn voor het juist functioneren van SnelStart. Zij hebben onder andere invloed op de onderhoudprogramma’s, de werkwijze van boeken en orderinvoer, de BTW-aangifte etc. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het huidige boekjaar, de termijn voor de BTW-aangifte, de opbouw van het artikelnummer en het factuurnummer waarmee u wilt starten. Ook kunt u uw voorkeur aangeven voor bepaalde opties.

U kunt het instellingenvenster opstarten met de menukeuze Extra, Instellingen.
Wanneer u uw BTW-aangifte elektronisch verstuurd dient u hiervoor een aantal extra gegevens in te voeren.

Tip! Klik in onderstaand plaatje voor uitleg.

Het instellingenvenster

 

Verwante onderwerpen

Voorbereiding en instellingen voor de orderverwerking

Voorbereiding en instellingen voor boekhouden

Voorbereiding voor bankieren