Home > Boekhouden met SnelStart

Boekhouden met SnelStart

Een goede boekhouding is noodzakelijk voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, maar ook voor een goed beleid met betrekking tot uw bedrijf.
Na het invoeren van de financiŽle gegevens in uw administratie, kunt u met ťťn druk op de knop uw financiŽle gegevens opvragen.
Met Programma, Boekhouden de of met de knop Boekhouden opent u het boekhoudvenster, waarin u uw boekingen kunt invoeren en wijzigen.

Voordelen van boekhouden met SnelStart

Doet u zelf (een gedeelte van) de boekhouding dan bespaart u niet alleen kosten op de rekening van uw boekhouder, maar heeft u tevens op elk moment inzage in uw bedrijfssituatie. SnelStart maakt het boekhouden zo eenvoudig mogelijk:

Voorbereiding boekhouden met SnelStart

Voordat u kunt boekhouden moet u een aantal instellingen opgeven.
U doet dit door het invullen van de tabbladen Bedrijfsgegevens, Boekhouding en Artikelen bij Extra, Instellingen.

Om uw boekingen in te kunnen voeren moeten ook de benodigde grootboekrekeningen aangemaakt zijn. Om de beginnende boekhouder op weg te helpen, heeft SnelStart de meest gebruikte grootboekrekeningen al aangemaakt, zodat u in principe meteen aan de slag kunt. Via Onderhoud, Grootboekrekeningen kunt u het rekeningschema bekijken en aanpassen  naar uw eigen wensen of aan het rekeningschema van uw boekhouder..

Het is daarnaast handig als u uw klanten (bij Onderhoud, Klanten) en leveranciers (bij Onderhoud, Leveranciers) invoert voordat u gaat boekhouden.
 

Verwante onderwerpen

Het boekhoudvenster

Boekhouden

Boekhoudkundige begrippen